KRINGDAG 2021 - woensdag 30 december 2020

 - VAN FACEBOEK GEPLUKT -
 

Kringgildedag in Leende van 13 mei 2021 afgelast

  •  

 

Kringgildedag in Leende van 13 mei 2021 afgelast HEEZE-LEENDE24 / THIJS VERLEG

LEENDE - Voor het tweede jaar op rij gaat de Kringgildedag in Leende definitief niet door. Het Gilde St. Catharina en St. Barbara uit Leende zou in eerste instantie de 78e Kringgildedag van de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland organiseren op 5, 6 en 7 juni 2020. Dit hebben zij medio april van dit jaar moeten afgelasten vanwege het bekende virus. Heel erg jammer want de organisatie was al in een vergevorderd stadium met de organisatie van dit grootse evenement. Er zat niets anders op dan het gildefeest een jaar op te schuiven en 13 mei 2021 werd de nieuwe datum.

''Vanwege de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk om in 2021 een groot evenement te organiseren. Daarom moeten we helaas besluiten ook de geplande Kringgildedag op 13 mei 2021 af te blazen'', aldus het Gilde St. Catharina en St. Barbara. Om het nog een jaar op te schuiven is simpelweg niet mogelijk. ''De gildekalender zit voor 2022 en 2023 al helemaal vol. We gaan proberen of 2024 eventueel mogelijk is. Dit zou dan samenvallen met het 'Torenjaar'. In dat jaar bestaat de Lindse Blaos 550 jaar en natuurlijk een mooie gelegenheid om een Kringgildedag te organiseren.''

Het is na het carnavalsfeest het volgende grote evenement dat komend jaar niet doorgaat. Verder is al bekend dat een heel aantal kleinere evenementen ook geen doorgang kunnen vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de goederen- en dienstenveiling op Koningsnacht en het sportgala. Zij kijken momenteel naar andere mogelijkheden bijvoorbeeld een online veiling en een livestream zodat men thuis ook het sportgala kunnen volgen. De komende maanden zal verder duidelijk worden welke evenementen er nog meer geen doorgang kunnen vinden.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >