AD VAN DIJCK OVERLEDEN - maandag 7 augustus 2023

2023-08-14

Uitvaart Ad van Dijck.

Beste familie, vrienden, gildebroeders en gildezusters.

Van hieruit wil ik Diny, Marc, Mytro, Petra, Sem, Pleun, lina, Dafni en Raeven condoleren met het verlies van Ad.

Vandaag nemen we afscheid.

En hoe bijzonder is het dat het hier kan en mag plaatsvinden, in ons gildehuis. Een plek waar Ad met zijn gezin veel tijd heeft doorgebracht.

Ad van Dijck gildebroeder van het Sint Jorisgilde Stratum, en dat al bijna 40 jaar.

Ad is in 1984 lid geworden van het gilde, en in die jaren heeft hij veel voor het gilde betekent en gedaan.

Drie functies waren heel belangrijk voor hem. Zoals hij zelf beschreven heeft bij het aanbieden van zijn koningschild.

Ad is 17 jaar raadsheer-kruisboogschieten geweest. En in die functie heeft hij vele gildebroeders enthousiast gemaakt voor het kruisboogschieten en geholpen met het afstellen of repareren van hun bogen.

En Ad was ook zelf een goede schutter. Vele zondagen zijn zo op een schietterrein versleten en vele prijzen gewonnen. Zowel zilver als vleesprijzen.

Daarnaast was Ad een aantal jaren kapitein van ons gilde. Alleen heeft hij deze functie abrupt en zoals hij zelf beschreven heeft met pijn in het hart afgebroken door zijn lichamelijke problemen.

En de derde functie van deken-schrijver. Van 1994 tot 2008 toen Ad zich tot koning schoot. En omdat er in onze reglementen staat dat je maar 1 functie in het bestuur mocht hebben. Had Ad de keuze of binnen 2 maanden het koningschap neerleggen en een schild schenken, of koning blijven voor 2 jaar en daarna nog 2 jaar konings-deken.

Dat laatste werd het, dus koning.

En omdat niemand zich aanmeldde voor de functie deken-schrijver werd Ad maar Ad-interim deken-schrijver. Om in 2012 opnieuw gekozen te worden als deken-schrijver. Deze functie heeft hij tot 2018 vervuld. Daarnaast was hij redacteur en samensteller van de Gildebode. Vele verhaaltjes heeft hij geschrevene over de activiteiten van ons gilde. En daar vloeide dan ook de jaarverslagen uit die tijdens onze buitengewone jaarvergaderingen met veel bewondering werden ontvangen en gelezen. Vele uren, zeg maar dagen werk.

Daarnaast deed Ad nog een paar andere dingen voor het gildewezen, zo was hij vanaf 1994 secretaris van de kruisboogschietcommissie, zowel van Kring Kempenland als van de Noord Brabantse Federatie van Schuttersgilden.

Wij zullen als gilde straks buiten de laatste groet gaan brengen. En vanmiddag zal zijn foto worden bijgehangen op onze herinneringsmuur.

Want vergeten dat gaan wij je niet.

Ad, vaarwel en dank je wel wat je in al die jaren voor ons gilde hebt gedaan.

Mario van den Bogaart, regerend-deken.

 
       
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
    
 
      
 
      
 
      
 
       
 
      
 
 
2023-08-14
Date: ma 14 aug. 2023 18:54
Subject: Overlijden Ad van Dijck

Hallo Mario,
Namens Gilde St. Sebastiaan Mierlo gecondoleerd met het verlies van de zeer gewaardeerde gildebroeder Ad van Dijck. Ook de familie van Ad wensen we veel sterkte toe en natuurlijk ook het Sint Joris Gilde Stratum met het grote gemis voor jullie.

Met vriendelijke Gildegroet,

Perry Tijs

Oude Deken / Eerste secretaris

Basje origineel.jpg 

Gilde St. Sebastiaan Mierlo

Arkweg 21  5731PD Mierlo

2023-08-13 

Afzendermaria arts
Ontvangerinfo@sintjorisgildestratum.nl
DatumVandaag 12:10

Goede middag Mario,
Ik kan maandag niet naar de dienst van Ad komen omdat ik kwart over 3 in het ziekenhuis moet zijn. Wil je namens mij de condoleances aan Diny, Petra en Marc aan hun overbrengen. Alvast bedankt
Groetjes maria
 
2023-08-13
Beste gilde,

 

In de bijlage (2023-08-13-UIT2023-042 Deelneming Ad van Dijck Stratum.pdf)

namens het Sint Barbaragilde een condoleance in verband met het overlijden van Ad van Dijck.


Wij wensen jullie veel sterkte toe.

 

Met gildegroet,

 

Bob Verhoeven

Eerste Jong Deken

 
2023-08-12 
Beste gilde,

 

In de bijlage (2023-08-11-Gilde-condoleancebrief - Ad van Dijck.docx) namens het Sint Barbaragilde een condoleance in verband met het overlijden van Ad van Dijck.


Wij wensen jullie veel sterkte toe.

 

Met gildegroet,

 

Bob Verhoeven

Eerste Jong Deken

 

2023-08-12

AD VAN DIJCK

Zomaar wat korte gedachten uit een gebrekkig geheugen (de feitelijke gegevens staan in de necrologie SintJorisgildeStratum - AD VAN DIJCK OVERLEDEN) van Ad.

Mijn eerste gedachte was: Ad dood?

Dat kan toch niet, Ad was toch niet dood te krijgen? Al 35 jaar aan de sukkel maar elke keer "gewoon doorgaan” als het kon, ijzer Heinig, iedereen overlevend, maar toch dus.

Als ik in de historie van gilde kijk zie ik de ontstellende bult werk die hij heeft verricht. Kijk alleen maar eens naar de jaarverslagen (03-GILDE-JAARVERSLAGEN) en de Gildebodes ( 02-GILDE-GILDEBODE) die in de loop van zijn functiejaren zijn geproduceerd, niet normaal meer! En dat naast het "gewone” werk dat moest worden verricht in diverse functies.

Zijn deken-schrijverschap gelijktijdig met zijn koningschap en daarna koningsdeken-schap. Het mocht niet volgens statuten/reglementen, vele gildebroeders en weet ik wie nog allemaal meer. Maar (tijdelijke) kandidaten kwamen er maar niet, dus geen geleuter, hup: gewoon doorgaan, met twee bestuursfuncties tegelijk aan de gang blijven. Ad lachte in zijn vuistje, kwam hem eigenlijk prima uit want hij wilde helemaal niet met een van de functies stoppen.

Veel heb ik hiervan van dichtbij mogen meemaken, als was het maar om hand en spandiensten te verrichten reef bijvoorbeeld) of voor facilitaire diensten te zorgen (op de Kloosterdreef bijvoorbeeld).

Zeker ook toen vele werkzaamheden vanuit "ons eigen kantoor” (in het begin op dinsdag en donderdagmorgen als ik me niet vergis) in de nieuwe gildekamer werden verricht, met behulp van o.a. Wies (haar nep-orchideeën staan nog "op kantoor”).

 

Het gilde ging ook digitaal. Voor een stuk "jammer” want ook de fysieke Gildebode, het troetelkindje van Ad, verdween. Later ook de digitale versie. Jammer misschien, want ook nagenoeg alle verslagen en (reis) verhalen zijn sinds het ophouden van de Gildebode en het neerleggen van zijn deken-schrijverschap verdwenen. Eeuwige zund!

Op een gegeven moment bleef de dinsdagmorgen over, niet zozeer om er nog eens flink tegenaan te werken, maar omdat de koffie zo goed smaakte. Werken werd steeds meer alleen maar leuteren over werken. Het ging bij allemaal niet meer zo voortvarend, de botten gaven niet meer mee en dat niet alleen bij Ad.

Het koffie uurtje is even gestopt vanwege de corona tijd. Na eerder de gildekamer gesloten te hebben, zijn we "zwaar in overtreding" gegaan en hebben het koffie-uurtje toch maar weer ingesteld, zorgvuldig steeds weer de deur afgesloten als er iemand binnenkwam of uitging. Die corona hebben we allemaal goed overleefd.

Het koffie-uurtje was al helemaal een stille dood gestorven, (er is inmiddels een nieuwe WERK-ploeg aan de gang), nummer DINSDAGMORGEN-DRIE van de oude ploeg is, na Jan en Emiel, niet meer. Een troost is misschien dat ze alle drie naast elkaar op de herinneringswand komen te hangen, valt er misschien toch weer iets te leuteren over "die goeie ouwe tijd".

Heel erg ver in mijn geheugen verstopt geloof dat er ook wel eens dingen niet goed zijn gegaan. Ik krijg het maar niet boven water, dus wat mij betreft: ik reken toch gewoon ALLES goed, 100 punten!

Ad! Geweldig om je gekend te hebben en de leuke tijden die we hebben mogen meemaken bij de Guld.

Diny, kinderen en kleinkinderen: HEEL VEEL STERKTE!

Frans Kirchner

 
2023-08-11
AfzenderChris Moonen
OntvangerSint-Jorisgilde Stratum
DatumVr 14:12
PrioriteitNormaal

Beste leden,
Bijgaand een kopie van de brief (niet bijgesloten!) die ik naar de familie heb gestuurd.
Groeten,
Chris Moonen
 
Van: Fam. vd sanden
Date: vr 11 aug. 2023 18:27
Subject: Condoleance

Beste Gildebroeder,

Hierbij onze oprechte deelneming (2023-08-11-Gilde-condoleancebrief - Ad van Dijck.docx) van het overlijden van Ad van Dijck.

Namens het St.Jorisgilde Bergeijk 

2023-08-10
Van: Tonnie Brands
Date: do 10 aug. 2023 12:16
 
Geachte Overheid,
De Overheid en gildebroeders van het Gilde Sint Lambertus willen hun deelneming betuigen met het verlies van jullie gildebroeder Ad van Dijck.
Wij wensen zijn familie, vrienden, kennissen en gildebroeders van het Gilde Sint Joris                                                                                                                                                       veel sterkte toe.

Met vriendelijke gildegroet.

Namens Gilde Sint Lambertus,

Hoofdman:                                                                                     Deken-Schrijver:

Jan van Schijndel.                                                                           Tonnie Brands.

2023-08-09
Van: Sint Lambertus
Date: wo 9 aug. 2023 21:23
Subject: overlijden Ad

Beste Mario,

Bij deze wil ik jullie condoleren met dit grote verlies van een hele lieve man, papa en opa. Ik ken Ad als een gewaardeerd kruisboogschutter. Aantal jaren samen met Marc Pijnenburg (helaas ook niet meer in ons midden) deelgenomen aan de diverse NBFS schietcommissie vergaderingen. Hele gesprekken heb ik met hem gevoerd en was altijd een een luisterend oor. Maar hij kon ook zijn verhaal bij mij kwijt en dat vond hij ook fijn. 
Herinner alle mooie momenten en draag ze mee in jullie harten. In gedachte ben ik bij jullie. 
Helaas kan ik niet aanwezig zijn bij zijn afscheid wegens mijn werk. 

Met vriendelijke gildegroet,
Marisca Vossen-van den Berg
Deken Schrijver
St. Lambertusgilde Huisseling
 
2023-08-09
NECROLOGIE
Een kleine greep uit het gildeleven van Ad van Dijck!
 
Klik op de afbeelding om het PDF bestand te openen!

 
2023-08-09
Van: Mario Van Den Bogaart <mariovdb75@gmail.com>
Date: wo 9 aug 2023 om 12:48
Subject: Overlijden Ad van Dijck
To: Annie Maas - Federatie Secretaris <secretariaat@schuttersgilden.nl>, kring kempenland <secretariskringkempenland@gmail.com>

Afgelopen maandagochtend vroeg is gildebroeder Ad van Dijck van het Sint Jorisgilde Stratum overleden.
Ad was bijna 40 jaar lid van ons gilde en heeft veel voor het gilde betekend.
Zeker onder de kruisboogschutters is hij bekend omdat hij zowel voor de kring Kempenland als voor de nbfs jarenlang Secretaris is geweest van de kruisboogschietcommissie.
De familie van Ad en ons gilde zouden het fijn vinden als dit onder de gilden wordt verspreid.
De uitvaartdienst zal op maandag de 14e augustus zijn om 13.30 in onze gildekamer aan de Boutenslaan 159a te Eindhoven. 
De rouwkaart heb ik bijgevoegd.

Met vriendelijke groet.
Mario van den Bogaart 
Regerend deken 
Sint jorisgilde Stratum 
 
2023-08-09
 

 
2023-08-07 
 
Beste gildebroeders en -zusters,

Deze morgen (07-08-2023) heb ik het droevige bericht gekregen dat gildebroeder Ad van Dijck is overleden.
Vanavond hebben wij een afspraak met de familie om afspraken te maken over de uitvaart.
Zodra ik daar meer over weet zal ik dat doorgeven.
Met vriendelijke en droevige groet,
Mario van den Bogaart.
 
2023-08-07 
Beste Mario.,
Mijn condoleances voor uw Gilde met het overlijden van gildebroeder Ad van Dijck.
De mooie herinneringen binnen het Gilde , zullen een troost blijken te zijn.

Met vriendelijke groeten,
Dini Foederer
 
2023-08-07 
Beste gildebroeders en zusters,
Ik ben samen met Gijs vanavond bij Dinie, Marc en Petra van Dijck geweest voor de uitvaartdienst van Ad.
De uitvaart zal zijn op maandag 14 augustus om 13.30 uur bij ons in de gildekamer.
Wij zullen van Ad met gilde-eer afscheid nemen.
Bij het einde van de dienst zal er gevraagd worden om een erehaag te vormen door de aanwezigen.
Dan zal onze vaandrig buiten voor de gildekamer de laatste groet brengen en aansluitend  zal er nog een vendelgroet gegeven worden.
Daarnaast zullen wij de bidprentjes uitdelen als de aanwezigen zich naar buiten begeven om de erehaag te vormen.
In de tussentijd zullen wij ook de gildekamer weer ombouwen voor nog een samenzijn.
Met vriendelijke groet,
Mario van den Bogaart

 

 
 
 
 


 
 
 

 

 

 

Reacties:

Ik las het nu pas, Ben er wel van onder de indruk.Heb vele fijn jaren gehad bij het Gilde gehad met hem dat ik mocht schrijven bij de wedstrijden.Geconduleerd met dit grote verlies

Ria van Mill- 03-09-2023


Reageren:

Anti-spam 11 + negen = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >