~2023-overlijden Ad van Dijck

- KLIK HIER VOOR ALLE BERICHTGEVING OVER AD VAN DIJCK -
 
VAARWEL AD (14-08-2023)
 
Uitvaart Ad van Dijck.

Beste familie, vrienden, gildebroeders en gildezusters.

Van hieruit wil ik Diny, Marc, Mytro, Petra, Sem, Pleun, lina, Dafni en Raeven condoleren met het verlies van Ad.

Vandaag nemen we afscheid.

En hoe bijzonder is het dat het hier kan en mag plaatsvinden, in ons gildehuis. Een plek waar Ad met zijn gezin veel tijd heeft doorgebracht.

Ad van Dijck gildebroeder van het Sint Jorisgilde Stratum, en dat al bijna 40 jaar.

Ad is in 1984 lid geworden van het gilde, en in die jaren heeft hij veel voor het gilde betekent en gedaan.

Drie functies waren heel belangrijk voor hem. Zoals hij zelf beschreven heeft bij het aanbieden van zijn koningschild.

Ad is 17 jaar raadsheer-kruisboogschieten geweest. En in die functie heeft hij vele gildebroeders enthousiast gemaakt voor het kruisboogschieten en geholpen met het afstellen of repareren van hun bogen.

En Ad was ook zelf een goede schutter. Vele zondagen zijn zo op een schietterrein versleten en vele prijzen gewonnen. Zowel zilver als vleesprijzen.

Daarnaast was Ad een aantal jaren kapitein van ons gilde. Alleen heeft hij deze functie abrupt en zoals hij zelf beschreven heeft met pijn in het hart afgebroken door zijn lichamelijke problemen.

En de derde functie van deken-schrijver. Van 1994 tot 2008 toen Ad zich tot koning schoot. En omdat er in onze reglementen staat dat je maar 1 functie in het bestuur mocht hebben. Had Ad de keuze of binnen 2 maanden het koningschap neerleggen en een schild schenken, of koning blijven voor 2 jaar en daarna nog 2 jaar konings-deken.

Dat laatste werd het, dus koning.

En omdat niemand zich aanmeldde voor de functie deken-schrijver werd Ad maar Ad-interim deken-schrijver. Om in 2012 opnieuw gekozen te worden als deken-schrijver. Deze functie heeft hij tot 2018 vervuld. Daarnaast was hij redacteur en samensteller van de Gildebode. Vele verhaaltjes heeft hij geschrevene over de activiteiten van ons gilde. En daar vloeide dan ook de jaarverslagen uit die tijdens onze buitengewone jaarvergaderingen met veel bewondering werden ontvangen en gelezen. Vele uren, zeg maar dagen werk.

Daarnaast deed Ad nog een paar andere dingen voor het gildewezen, zo was hij vanaf 1994 secretaris van de kruisboogschietcommissie, zowel van Kring Kempenland als van de Noord Brabantse Federatie van Schuttersgilden.

Wij zullen als gilde straks buiten de laatste groet gaan brengen. En vanmiddag zal zijn foto worden bijgehangen op onze herinneringsmuur.

Want vergeten dat gaan wij je niet.

Ad, vaarwel en dank je wel wat je in al die jaren voor ons gilde hebt gedaan.

 

Mario van den Bogaart, regerend-deken.